Objavljena prva imena Revolution festivala!

Ovogodišnje izdanje Revolution Festivala biće održano od 31. maja do 2. juna u Temišvaru na istoj lokaciji kao i do sada – u Muzeju sela. Prethodno izdanje festivala okupilo je preko 20,000 posetilaca iz svih delova Evrope. Ove godine Revolution Festival predstavlja prve izvođače koji će nastupiti na 10 festivalskih bina i zona.

Najuzbudljiviji nezavisni muzičar današnjice, Dub FX nastupiće na glavnoj bini festivala, donoseći svoj specifičan zvuk, izvanredan talnat i već svetski poznate hitove kao što su Love Someone, Flow, So Are You, Love Me Or Not i mnoge druge.

Jedan od glavnih hedlajnera će biti i Gogol Bordello, Madonina omiljena gipsy punk senzacija. Zvuke Afrike će predstaviti izvanredni Kuenta i Tambu, a najbolje sa Novog Zelanda će doneti publici dobro poznati Graham Candy, koji je 2016. godine nastupio na Fusion bini EXIT festivala.

Festival ne bi bio potpun i bez drum n bassa – britanski producent Wilkinson na Revolution stiže sa svojim čuvenim hitovima, remiksima velikih DJ imena, kao i neizostavnim planetarnim hitom Afterglow, koji će se širiti temišvarskim parkom Muzeja sela. Furioznu kombinaciju drum and bass i rock zvuka će predstaviti britanski The Quemists, upotpunjen francuskim duom Iphaze i najsjajnija d’n’b zvezda u usponu, Pythius, dok će atmosferu do usijanja dovesti beskompromisni Zardonic i predstaviti vam potpuno novu perspektivu u muzici.

Organizatori Revolution festivala pružaju izvandredni lineup i za ljubitelje žestoke muzike na Xtreme Stage-u u okviru kojeg će publika imati priliku da uživa u stoner, hardcore, punk, thrash, progresive pa i black metal zvuku. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da slušaju bendove koji stižu iz različitih krajeva Evrope, kao što su 1000 Mods, Armageddon, Avven, Bombarder, Dishumanity, Dorededuh, Downstroy, Fast As We Go Far, Groteska, Hill, Nemesis, Satori Junk, Sputnik, Hellfreaks, The Moon And The Nightspirit, Transceatla, Trash Union, Umbra Wolfram i Words that Burn.

Cena trodnevne ulaznice za ovaj festival od danas iznosi 4500 dinara dok je paket sa festivalskom ulaznicom i kampom dostupan već od 4990 dinara, putem prodajne mreže GigsTix.

IMG_9191 (Copy)