NYOS u aprilu stiže u Elektropionir!

Instrumentalni finski sastav NYOS će, uz domaću podršku gitariste Vukašina Đelića, poznatijeg kao WoO, nastupiti u klubu Elektropionir u utorak, 17. aprila.

NYOS je noise/instrumental duo koji dolazi iz mesta Jyvaskyla u Finskoj. Bend je osnovan 2014. godine od strane gitariste Toma Brooka i bubnjara Tuomasa Kainulainena, nakon što se Tom, koji je rođen u Velikoj Britaniji, preselio u Finsku. Te godine, napisali su prvu pesmu pod nazivom Vltava, koja traje impozantnih 26 minuta. Od 2015. godine aktivni su na turnejama, a 2016. godine su izbacili album pod nazivom Nature. Njihov treći studijski album, Navigation, objavljen je u septembru prethodne godine, dok je produkciju radila Mandy Parnell iz bendova Bjork, Aphex Twin, Sigur Ros.

WoO, odnosno Vukašin Đelić, je gitarista iz Beograda, član grupa Dol i Halftones. Gitaru jednako tretira kao instrument i kao prijemnik signala različitih uređaja, kao harmonijski i kao perkusivni instrument. Sa velikim iskustvom u improvizaciji, kao i sa iskustvom sviranja u rok bendovima, WoO spaja ove naočigled različite svetove u jedan novi, zvučno bogat i nepredvidiv svet gitare, perkusija, klavijatura i semplera. Pod imenom WoO, objavio je veći broj albuma za različite izdavačke kuće, kao i za sopstvenu izdavačku kuću Herbarium Records. Nastupao je na festivalima širom Evrope.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 400 dinara biće dostupne u kafeu Zaokret, a na dan koncerta će na ulazu koštati 600 dinara. Više informacija uskoro možete pronaći na zvaničnoj stranici Resetora.

NYOS-Promo-Pic-Bratislava-700x467