Nova sezona koncerata Džez za dž u DOB-u

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata Džez za Dž.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu, subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju najbolje najmlađe domaće džez izvođače: Miloša Čolovića i njegov trio 9. septembra u klubu DOB-a, kao i KK Trio Ksenije Kočetove, 23. septembra, takođe u klubu, te našu istaknutu pevačicu Irenu Blagojević sa bendom, u specijalnom programu posvećenom stogodišnjici rođenja Ele Ficdžerald, 30. septembra u sali Amerikana.

Miloš Čolović spada u najtalentovanije mlade džez muzičare u našoj zemlji, a u njegovo umeće sa kontrabasom uverili su se u posetioci Beogradskog džez festivala – ovo je jedinstvena prilika da ga ponovo vidimo na sceni, na kojoj će nam predstaviti svoj novi program upravo pred duži odlazak na dalje školovanje u inostranstvo, što je još jedna potvrda izuzetnog Čolovićevog talenta. 

Katarina Kočetova takođe je poznata našoj publici sa nastupa u Domu omladine Beograda, posebno u pratećem programu Beogradskog džez festivala, a ovog puta će nam predstaviti svoja najnovija kreativna razmišljanja kroz sastav KK Trio – njen lirski stil pleni pažnju i svaki put dovodi više publike, te sa pravom možemo tvrditi da se i u ovom slučaju radi o izuzetnom talentu koji tek stupa na binu.

U skladu sa motom ovogodišnjeg Beogradskog džez festivalaDžez vizije, program nove serije besplatnih koncerata Džez za Dž postavljen je po sličnom principu: uvodimo vas u veliku festivalsku avanturu 33. BDŽF, koja sledi od 26 do 30. oktobra, dovodeći najnovije, sveže snage naše džez scene, koje nude pogled u budućnost te muzike. Sam festival predstaviće velika savremena imena, kao što su Džošua Redman, Doni Mekaslin, Mark Ribo, Jan Lundgren, Mats Eilertsen i drugi, a vama ostaje da se na Džez za Dž koncertima  još jednom sami uverite kako su ovdašnji stvaraoci i muzičari na tragu svih važnih svetskih zbivanja, te da ne zaostaju za svojim mladim svetskim kolegama.

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i negovanja postojeće publike, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i stvaranje nove džez publike, potencijalnih novih posetilaca BDŽF, naročito među mladima. Zato smo za kraj ovogodišnjeg ciklusa pripremili jedinstvenu atrakciju kao deo svetske proslave stogodišnjice od rođenja Ele Ficdžerald, jedne od najveličanstvenijih džez pevačica svih vremena – besplatan koncert u njenu čast izvešće 30. septembra, u 13 časova, jedna od naših najboljih interpretatorki Elinog opusa, Irena Blagojević sa bendom.

DŽ-opšti-2017