Northwest stižu u Novi Sad i Kragujevac

Northwest, eksperimentalni dream pop bend iz Engleske, u okviru svoje evropske turneje održaće koncerte 21. februara u Novom Sadu u Kulturnom centru LAB i 22. februara u Kragujevcu u SKC-u. Kao podrška nastupiće art-rock projekat Al Berkowitz.

Northwest su 2015. godine osnovali multi-instrumentalista, kompozitor i producent Ignacio Simón i vizuelna umetnica i kompozitorka Mariuca García-Lomas. Medijsku pažnju stekli su svojim prvim singlovima Reflection, Wind i Look At Me koje su snimili u svom kućnom studiju i samostalno objavili početkom 2016. godine. Trenutno važe za jedan od najperspektivnijih umetničkih projekata na nezavisnoj muzičkoj sceni. Njihov zvuk definisan je kao nostalgičan, nov, eksperimentalan, sinematičan, eteričan. Nedavno objavljeni singlovi, predivne kompozicije Same Old Sky i Sun, uz odgovarajuće video prezentacije, idealno najavljuju atmosferu i estetiku predstojećeg debi albuma ovog mističnog sastava iz Londona.

Al Berkowitz je art rock projekat pod vođstvom kompozitora i producenta Ignacia Simóna. Sastav je osnovan 2006. godine i do sada su objavili dva studijska albuma, Barely Nice i A Long Hereafter / Nothing Beyond. Na koncertima u Novom Sadu i Kragujevcu Ignacio će nastupiti solo i na akustičnoj gitari izvesti nekoliko Al Berkowitz numera.

Cena ulaznice za novosadski koncert iznosi 200 dinara i možete je kupiti na ulazu, dok je za nastup u Kragujevcu cena ulaznice trenutno nepoznata. Početak događaja obe večeri zakazan je za 21 čas.

northwest2