Norman Biker promoviše novi album u Srbiji

Norman Biker i njegov bend održaće seriju koncerata u Srbiji, u sklopu evropske turneje kojom promovišu novi album We See Us Later, gde će nastupiti kao bluz kvartet.

Prvi nastup biće održan u klubu Mojo u Senti, 3. februara, zatim u klubu Feedback u Nišu dan kasnije, Gradskom kulturnom centru u Užicu 6. februara, Gimnaziji Svetozar Marković u Jagodini 10. februara i kao finale, u Domu omladine Beograda, 11. februara. Kompletna turneja je u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

Norman Biker se vratio novim, senzacionalnim albumom 2015. godine – Live in Belgrade. Norman Beaker Trio instantno je osvojio sve u svetu bluza, naročito hit numerom Only I Got What Other Guy Want koja je obrela na samom vrhu internacionalnih bluz lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Nemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara. Tokom 2017. Postao je osmi Britanac u 21. veku u Blues Hall of Fame. Norman je negovao prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere, bilo svirajući solo ili sarađujući sa najvećim muzičarima bluz, rok, džez, soul i pop muzike sa obe strane Atlantika.

Veran ustaljenoj formi, Norman Biker se vraća novim studijskim albumom We See Us Later, koji je već zavredio pozitivne rezencije širom sveta. Ploča je plod rada čitavog benda, uključujući učešće maestra na saksofonu Kima Nišikavare i virtuoza na klavijaturama Nika Stida, čije je umeće pružilo sastavu novu dimenziju. Norman još jednom pokazuje veštinu kombinujući različite muzičke žanrove poput prvih britanskih R&B velikana i umetnika. Iako pesmama odaje počast sopstvenim herojima, a same numere variraju od bluza i roka, preko fanka i džeza do popa, one su nedvosmisleno nose Bikerov potpis i lagano plove od jedne do druge, ostavljajući slušaoca da se pita koje će naredno iznenađenje biti.

Ulaznice možete kupiti na prodajnim mestima Eventima, GigsTixa, DD Ticketsa, u Felix Shopu, kao i u navedenim klubovima na sam dan koncerta.

norman-beaker-band-eastern-europe-february2018