Neno Belan i Fiumensi sviraju Đavole u Kombank dvorani

Muzičar Neno Belan i njegovi Fiumens 10. i 11. novembra u Kombank dvorani u Beogradu održaće koncert posvećen pesmama Đavola, povodom 35 godina od izlaska prvog singla legendarne splitske grupe. Belan svira Đavole u okviru koncertnog serijala promoterske kuće Long Play, Pod maskama.

Đavoli
su diskografski debitovali 1985. godine promotivnim singlom sa pesmama Zvuci ulice, Večeras, Nebo vraća osmijeh i Kucaj opet, obradom Keep On Knockin‘ legendarnog Litl Ričarda, o čemu Belan kaže: To je bio singl štampan samo za potrebe radio stanica i nije išao u slobodnu prodaju. Na njemu su bile četiri pesme, između ostalog Kucaj opet. Sa tom pesmom smo uspeli doći prvi put na televiziju, bila je emisija “Stereovizija”, gde su nastupali demo bendovi, a publika je glasala. Mi smo tu pobedili. Tu je valja (urednik u Jugotonu Siniša) Škarica shvatio da ima potencijala u nama i dao je zeleno svetlo za snimanje prvog albuma… Ostalo je povest.

Bezvremeni hitovi poput Pričaj mi o ljubavi, Stojin na kantunu, Jagode i čokolada, Ostani uz mene, Dugo toplo ljeto, Bambina, Điri điri i Cestom preko Zagore, pokazuju svu raskošnu moć Belanovog autorskog talenta, dok je poslednja faza u radu grupe sa albumom Space Twist, značajna jer je predstavila prateći trojac Olja Dešić, Leo Rumora i Vedran Križan, koji i danas čine Fiumense.

Ulaznice koštaju 1500, 2000 i 2500 dinara i možete ih nabaviti preko mreže Tickets.rs i blagajne Kombank dvorane. Koncerti serijala Pod maskama održavaju se u skladu sa trenutnim zdravstvenim propisima i preporukama, uz ograničen broj posetilaca, distancu i obavezno nošenje maski, a početak koncerta u Kombank dvorani najavljen je za 20 časova.