Nazareth i The Cult na zaječarskoj Gitarijadi

Jedan od najvećih i najstarijih rock festivala na Balkanu, zaječarska Gitarijada, ove godine odlučio je da sve fanove dobrog starog rocka obori s nogu. Tokom tri dana festivala publici u Zaječaru predstaviće se odličan miks domaćih bendova, koji će deliti binu rame uz rame sa nekim od najvećih imena svetske rock scene.

Prvog dana, 29. juna, na bini će se naći Riblja Čorba i Bajaga i Instruktori, što se nikada do sada nije desilo. ’Nemamo problem da nastupamo zajedno, izjavio je Momčilo Bajagić Bajaga na press konferenciji Gitarijade, jer se toliko dugo znamo i poštujemo da je potpuno svejedno ko će svirati prvi.

Drugi dan Gitarijade, 30. jun, rezervisan je za zvezde festivala, čuveni britanski bend The Cult, koji na aktuelnoj svetskoj turneji promoviše svoj novi album Hidden City. Čast da im budu specijalni gosti imaće Hadži Prodane Duše, prošlogodišnji pobednici Gitarijade.

Nedelja, 1. jul, pružiće publici retro zvuk – na scenu najpre stupa Generacija 5, da bi Gitarijadu zatvorio legendarni škotski bend Nazareth.

Osim odličnog programa, organizator je obezbedio i besplatan Rock kamp za fanove, All Night After Party i niz pratećih manifestacija u Zaječaru.

Čelnici Gitarijade su posebno naglasili da žele da daju šansu novim i mladim bendovima, koji će moći da se kvalifikuju putem takmičenja na Mini Gitarijadama. Prva Mini Gitarijada održana je 19. maja u Novom Pazaru, a kao zvezde večeri nastupile su Neverne Bebe, čiji je frontmen Milan Đurđević promoter ovog događaja. Osim u Novom Pazaru, iste će biti održane i u još 15 gradova – od Zrenjanina do Kosovske Mitrovice.

img_3632-copy