Nadimač proslavlja 15 godina postojanja u Domu omladine Beograda

Beogradski crossover/thrash metal bend Nadimač proslaviće 15 godina postojanja koncertom u Klubu Doma omladine Beograda, u petak, 7. septembra, uz podršku hardcore punk benda Dishumanity iz Kragujevca, šidskog hardcore/thrash metal benda Putrid Blood i old school/hardcore punk benda Nothing Sacred iz Beograda.

Nadimač je prethodne godine objavio peti studijski album pod nazivom Besnilo, a početkom ove godine i live DVD pod nazivom Besnilo uživo!, koji sadrži snimke sa promocije albuma održane u Božidarcu. Bend se drži svojih ideja i aktivno će raditi na širenju underground saradnje, suzbijanju loših uticaja mejnstrim kulture u Srbiji, kao i ideji DIY saradnje, humanitarnih i kreativnih akcija u našoj zemlji i u drugim državama u kojima sarađuje sa ljudima. Nadimač će postojati i svirati dokle god smatramo da ima potrebe za tim. Nije nam cilj da štancujemo generička izdanja ili postojimo samo da bi bili mator ili kultni bend. Sviraćemo dakle dokle god imamo energije i besa, kao i želje da na ovaj i druge načine menjamo svet počevši od sebe, i društva koje nas okružuje, poručuju članovi benda.

Putrid Blood će ovom prilikom promovisati album Poslednji pozdrav, koji je februaru ove godine objavila izdavačka kuća Nocturne Media. Pored albuma Poslednji pozdrav, iza sebe imaju EP naziva Fire At Will i full-length album Absolute Profit iz 2012. godineTokom prethodnih godina momci su delili binu sa legendarnim D.R.IFear Factory, kao i mnoštvom odličnih bendova iz Srbije i okruženja. Prvo mesto na festivalu Nove snage rokenrola donelo je bendu priliku da otvori šesnaesti Koncert godine.

Dishumanity postoji od 2009. godine i iza sebe ima dva albuma, dva EP-a, singl i dva split izdanja. Bend se muzički izražava kroz brzinu metal i punk rifova, eksplozivni bubanj i brutalni vokal. Novina u bendu je da sad sviraju sa dve gitare, što još više doprinosi haosu koji odašilju sa bine.

Nothing Sacred je nastao tokom 2018. godine. Teme pesama su socijalno-političke i lične. Članovi benda su u prošlosti svirali u nekoliko poznatih sastava.

Početak događaja zakazan je za 20 časova. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 400 dinara, a prvih 50 ulaznica po toj ceni se od danas nalazi u Felix Shop-u. Cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 500 dinara.

IMG_6367-(Copy) (Copy)