Mutant Urban Dance Ansambl sutra u Požarevcu

Bend Mutant Urban Dance Ansambl aka M.U.D.A. je tročlani muzički sastav iz Novog Sada koji će 26. januara tekuće godine održati koncert u poznatom požarevačkom klubu KB.

Bend neguje new wave/rock/funk/punk zvuk sa dve bas gitare i bubnjem. Ono što karakteriše ovaj bend su moćan ritam, zarazne bas deonice i minimalizam u lirici, što sam bend izdvaja iz uobičajenog muzičkog konteksta i daje na autentičnosti. Muzički izražaj je energički upečatljiv, dinamičan i zanimljiv. Bend je počeo sa radom 2014. godine, i uz nekoliko promena u bendu se ustalila postava. Bend u ovom sastavu u sopstvenoj režiji izlazi u javnost sa nekoliko singlova, a u pitanju su Gravitacija, Jedna jedina stvar Kosmička mudrost, a i počinje bivati koncertno aktivan kako u Novom Sadu, tako i u široj regiji.

Zapaženiji nastupi su svakako oni održani na sledećim festivalima: EXIT festival, Arsenal fest, Demo fest, Beer Garden, Gitarijada Ratkovo, kao i nekoliko nastupa održanih u inostranstvu. Nakon tri godine iscrpnog rada na pesmama, bend početkom 2017. godine ulazi u studio i snima prvi album pod naslovom Kultura do kolena. U međuvremenu, u periodu od snimanja do same promocije albuma, postava benda se izmenila. U bend, nakon razlaza sa Markom Vasiljevim, dolazi na poziciju lead bas gitare i vokala Marko Vulinović. Bend u ovoj postavi pravi mali obrt u zvuku i u novijim aranžmanima nastavlja promociju aktuelnog albuma. U toku 2018. godine u novoj postavi predstavljen je novi singl Čeka me čovek. Bend već uveliko priprema drugo studijsko izdanje.

Ulaznice za ovaj koncert prodavaće se po ceni od 200 dinara, a možete ih kupiti na ulazu u klub. Početak događaja najavljen je za 22 časa.

50624123_1196002930556298_8597640231480459264_n