Murder Angels, Lionmane i Warmonger krajem aprila u klubu Fest!

Sastavi Murder Angels, Lionmane i Warmonger održaće zajedničku svirku u zemunskom klubu Fest, a svirka je zakazana za 28. april tekuće godine, pod pokroviteljstvom organizacije Hammer and tongs – tour and promotions.

Murder Angels je grčki heavy metal bend koji su u Larisi osnovali 2013. godine Tziou Dragojević, Vaggelis Delkos i Tolis Mekras. Kasnije te godine, Chris Mitrolios i Kostas Athanasiou su se pridružili bendu kao frontmen i bubnjar. Prvi pokušaji benda bili su u sirovom thrash metal stilu, pod uticajem Chrisovog vokala. Posle tri live nastupa, od kojih je poslednji bio podrška nastupu Paul Di’Anna u Larisi, kao i demo snimka, Chris je napustio bend i zamenio ga je Tolis, koji je ostavio bas dužnosti svom dugogodišnjem prijatelju Dimitrisu ”Anemelos” Evangelopoulosu, koji se rado pridružio postavi. Sa ovom postavom, Murder Angels je izveo svoj prvi koncert u maju 2015. godine, podržavajući thrash/speed legende Flotsam and Jetsam. Svirajući još nekoliko koncerata, bend je promenio svoj stil u više melodičnu mešavinu tradicionalnog heavi metala i ranog thrasha. Još jedna promena u redovima došla je u februaru 2016. godine, kada je Kostas Athanasiou napustio bend i zamienio ga je Michalis Zounarakis. Bend je 2016. godine objavio istoimeni debitantski album, a 2018. još jedan album pod nazivom Beyond the Dark.

LionMane je hrvatski heavy metal bend iz Rijeke osnovan 2015. godine s ciljem vraćanja stare škole heavy metal muzike na scenu 21. veka. Podstaknuti heavy metal legendama Iron Maiden i Judas Priest stvaraju autorske pesme u svom Skloništu. Nakon prvog nastupa u Podrumu, Lionmane nastavlja veći broj svirki s lokalnim demo bendovima podižući tako muzičku scenu. Jedan od najvećih uspeha im je učestvovanje na prvom Warm Up festivalu za Darko Metal Fest – Dark Before The Storm i 38. RiRock Festivalu. Planovi za budućnost su im da snime prvi demo-EP pod nazivom Midnight Fever, a potom započeti snimanje novih pesama.

Warmonger je mladi thrash metal sastav iz Pančeva koji je svojim utegnutim sviranjem legendarnih obrada MetalliceSlayera i Kreatora već osvojio mlađu publiku po rodnom gradu, ali i Beogradu. Trenutno rade na nekim od prvih autorskih pesama. Dobar provod je zagarantovan!

Početak događaja zakazan je za 20 časova. Cena ulaznice iznosi 300 dinara i možete je nabaviti na ulazu u klub.