Mostar Sevdah Reunion u Sava Centru

Jedan od najboljih balkanskih sastava, koji već godinama puni dvorane širom sveta, Mostar Sevdah Reunion, nastupiće u utorak, 7. marta, u velikoj dvorani Sava Centra. Ovo će biti prilika da ljubitelji sevdaha, ali i rocka, jazza, bluesa, pored već dobro znanih najlepših sevdalinki, čuje i nove numere i najveće hitove sa kompilacije Kings of Sevdah.

Do sada su izdali devet albuma, na kojima su sarađivali sa mnogim zvezdama iz regiona, interpretirajući bosanske ljubavne pesme u jazz, bluesetno, country i rock aranžmanima. Raznovrsnost stilova i zvuka u izvođenju vrsnih muzičara, ovaj sastav izdvaja i čini posebnim, te su učestvovali na preko stotinu world music i jazz festivala širom sveta, a bili su nosioci i glavna tema četiri filma i brojnih televizijskih emisija.

Mostar Sevdah Reunion je nastao devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta Dragog Sestića i tokom 17 godina su popularizovali sevdalinke i drugu balkansku muziku širom sveta izvodeći ih u modemim aranžmanima. Dali su novu energiju, emociju i doživljaj pesmama poput Čudna jada od Mostara grada, Što te nema, Zapjevala sojka ptica, U lijepom gradu Višegradu, Snijeg pade na behar voće, Moj dilbere i mnoge druge.

Karte za veče najlepših sevdalinki su u prodaji na biletarnici Sava Centra i svim prodajnim mestima Eventima. Zavisno od mesta sedenja cena karte iznosi od 900 do 1800 dinara. Svi koji na današnji dan, 14. februara, kupe svoje ulaznice, imaju priliku da dobiju dve ulaznice po ceni jedne. Pozicija mesta sedenja nije ograničena. Ovaj poklon će dobiti svi koji prekosvog Facebook profila podele event i na Facebook strani eventa potvrde svoj dolazak na kocert.