Mostar Sevdah Reunion sredinom marta u Dorćol Platz-u

Nakon rasprodatih sala Sava centra, Kolarca i Mikser House-a, kraljevi sevdaha, Mostar Sevdah Reunion, su najavili ovogodišnji beogradski koncert za 15. mart u Dorćol Platz-u i dolaze spremni da opravdaju svoj trenutni uspeh na svetskim World music top listama.

Mostar Sevdah Reunion su pioniri sevdaha 21. veka ili jednostavno rečeno, najveći bosansko-hercegovački kulturni ambasadori, koji svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinujući izvorne sevdalinke sa džezom, bluzom, soul-om i etno elementima, oduševljavaju publiku širom sveta.

S poslednjim studijskim albumom Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn u izdanju holandskog Snail Records-a bend je predstavio svetskoj World music sceni jednu od najbolje čuvanih tajni balkanske muzike – Milutina Sretenovića Sretu, koji je svoj TV debi imao u čuvenoj emisiji Nikad nije kasno. Šestiću i ekipi dovoljno je bilo samo jednom da ga vide i čuju uživo, kada im se pojavio kao specijalni gost povodom obeležavanja 80. rođendana kralja romske muzike, pokojnog Šabana Bajramovića, nakon čega su stupili u saradnju s njim. Šteta ja nemam prava ni na kakvu sreću koja otvara album njegova je prava legitimacija. Najkraća ocena tog albuma po mnogima glasi da su Mostar Sevdah Reunion sa Sretom snimili svoj najkomercijalniji album, a da nisu izdali svoja izvorna nadahnuća i ciljeve.

Ulaznice za ovaj događaj možete naći po pretporodajnoj ceni od 1100 dinara na prodajnim mestima GigsTix-a, kao i na blagajni Dorćol Platz-a. Početak koncerta najavljen je za 21 čas.

Mostar Sevdah promo