Monday Blues svakog ponedeljka u DOB-u

U ponedeljak, 29. maja, od 20:30 časova, biće otvoren serijal opuštenih, laid-back bluz koncerata u holu Doma omladine Beograda ponedeljkom, i to nastupom dvojca koji stoji iza projekta The Untouchablues i rok sastava Nesalomivi. U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa (Robert Johnson, Elmore James, Peter Green između ostalih) ovaj Monday Blues dvojac otvara ciklus bluz programa sa kojima Dom omladine Beograda afirmiše ponedeljak kao programski dan i centalni hol DOB-a kao aktivni programski prostor.

Kad je u pitanju beogradska bluz scena, njena duga i slavna tradicija u velikoj meri je vezana upravo za Dom omladine Beograda. S pravom se može reći da su baš kroz njegove prostorije prošle sve generacije naših muzičara iz ovog žanra – taj nemerljiv doprinos razvoju ovog zvuka, potvrdili smo i u novijim vremenima kao domaćini brojnih produkcija klupskih bluz koncerata na kojima se se našoj publici predstavila kako nova, tako i stara, proverena imena.

Ovaj, prvi, nastup Monday Blues dvojca biće održan na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a do kraja juna svakog ponedeljka (5, 12, 19. i 26. jun) ovo veče biće održavano u Glavnom holu DOB. Ulaz je besplatan.

Monday-Blues-01