Mjuzikl o vršnjačkom nasilju krajem meseca u Pinokiju

Hleb teatar u saradnji sa Pozorištem lutaka Pinokio priprema mjuzikl o vršnjačkom nasilju Reči od kamena. Premijera je u sredu, 30. maja, u 20 časova na Večernjoj sceni Pozorišta lutaka Pinokio, a prva repriza je 31. maja u 11 časova.

Kroz sat vremena uz songove koji se uživo izvode i koreografije koje pričaju o devojčici Milici i njenom odrastanju, na jedan otvoreni, ali takođe šaljiv i maštovit način, progovara se o temi vršnjačkog, a posebno internet nasilja. Potpuno drugačije, razigrano i raspevano, promrdavaju se temelji ovog izazova sa kojim deca često (ne) izlaze na kraj i u osnovnoj i u srednjoj školi.

Tekst mjuzikla je nastao u bliskom susretu sa decom i mladima, na osnovu njihovih priča, razmišljanja i komentara po pitanju vršnjačkog sajber nasilja, u toku projekta Zajedništvo, ostvarenog u više beogradskih osnovnih i srednjih škola. Ovaj projekat, koji je nastao u saradnji Hleb Teatra i Centra za dramu u edukaciji i umetnosti (CEDEUM), kreativnim dramskim metodama teži da stane na put vršnjačkom nasilju.

Kroz umetnost je moguće progovoriti mnogo direktnije, a opet suptilno, o važnim, pa čak i bolnim temama. Da bi se shvatila ozbiljnost jedne pojave, potrebno ju je doživeti i saosećati sa protagonistima, što pozorište omogućava, kaže Sanja Krsmanović, autor teksta, reditelj i  koreograf predstave.

Ulaznice su dostupne po ceni od 400 dinara i možete ih rezervisati na mejl adresi biletarnica@pinokio.rs.

reci od kamena 2