Mile Kekin početkom aprila u DOB-u

Kantautor Mile Kekin nastupiće u četvrtak, 4. aprila, u Domu omladine Beograda i tom prilikom će promovisati novi studijski album koji nosi naziv Kuća bez krova.

Jedva čekam da dokažem da te pjesme još ljepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na Kući bez krova, sviram pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog U dva oka, najavljuje Mile.

Na albumu Kuća bez krova Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih, delom autobiografskih, pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog pank rok benda Hladno pivo.

Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovjek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga, u bendu se radi uvijek o kompromisu ukusa a ovdje je sve bilo po mome, o nekoj vrsti kompromisa. Na Kući bez krova sam jako pazio da budem doslijedan prvobitnoj ideji da napravim američki široki album ceste i naravno da zvuči drugačije od Hladnog piva, inače ne bi imao smisla. Tematski i lirski je drugačiji, manje je bijesan i pjesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego hladnopivovske, objašnjava Mile.
Album Kuća bez krova Mile je zamislio kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.

Početak događaja zakazan je za 21 čas. Ulaznica za koncert Mileta Kekina košta 1000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko www.tickets.rs. Cena ulaznice od 25. marta biće 1200 dinara.

FOTO: Roberto Pavić
FOTO: Roberto Pavić