Mike Parker’s Trio Theory u Novom Sadu

U utorak, 18. aprila, u Firchie Think Tank Studio dolazi Mike Parker’s Trio Theory, džez sastav koji uz Majka Parkera čine još i Slavek Pezda na tenor saksofonu i Frenk Parker na bubnjevima. Uigrani trio posle skoro 200 zajedničkih nastupa predstaviće džez onakvim kakav i treba da bude: originalan, svež, nepredvidiv, pun dobre zajedničke improvizacije, a sve začinjeno dobrim smislom za humor.
Tokom studija psihologije, Majk Parker je aktivno svirao u okviru džez scene nastupajući sa najboljim lokalnim muzičarima, svirao je u školskom orkestru, pisao gudačke kvartete i aranžirao muziku Bitlsa. A onda je konačno pronašao i odgovor: stvoriti nešto što na jedinstven način spaja sve izvore inspiracije. Kritika je prepoznala rezultate, opisujući Parkerovu muziku kao genijalnu sintezu svih muzičkih žanrova i mešavinu post Bop-a, indie rock-a, avangardnih i modernih klasičnih uticaja, ističući Parkerovu zrelu i maštovitu kompoziciju i vešte aranžmane, navodeći da se muzička erudicija prepoznaje u slobodi kojom se kreću između funk, bebop and free jazz atonalnog kontrapunkta.
I tako je nastao MP Theory, projekat 2011. godine, kada je Parker imao 23 godine i snimio svoj prvi album Prelude u Njujorku, neposredno pred odlazak za Evropu. Projekat je činio kvintet u sastavu 3 horne, Parkerovog brata Kita na bubnjevima, ali zanimljivo – bez klavira ili nekog drugog harmonskog instrumenta. Specifičan instrumentalni sastav omogućio je bendu da stvara raznolike zvučne teksture i boje zadržavajući tako harmoničnu i zvučnu sličnost sa ranim avangardnim bendovima. Tako je naziv Mike Parker Unified Theory izabran da odražava muzičke ambicije njegovog idejnog tvorca.
Majk Parker trenutno radi na projektu nazvanom Trio Theory, u kojem su mu se pridružili dugogodišnji saradnik Slavek Pezda na tenor saksofonu i Frenk Parker na bubnjevima, veteran Kurt Elling kvarteta. Trio je počeo sa radom u novembru 2014. godine održavanjem maratonske turneje od 27 koncerata tokom 27 noći. Od tada, Trio je nastupao na preko 150 koncerata u 9 zemalja.
 Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima sistema mreže GigsTix po ceni od 500 dinara, dok će na ulazu cena karte iznositi 600 dinara.
04-18