Methadone Skies i Velar u četvrtak u CK13

Rumunski sastav Methadone Skies nastupiće u četvrtak, 16. maja, u novosadskom klubu CK13 uz lokalnu podršku Velar.

Methadone Skies su psychedelic rock kvartet iz Temišvara, Rumunije. Ovaj bend predstaviće novosadskoj publici svoje novo izdanje koncertom u Novom Sadu. Aktivni od 2009. godine, do sada su izdali 3 LP-a i jedno EP izdanje. Svako izdanje se kreće ka različitim muzičkim strujama, oslanjajući se na post rock, stoner, doom metal i progressive. Sebi nikada nisu postavljali žanrovske granice i muzika im se rađala spontano i iz neprestanog džemovanja.  Godina 2019. je desetogodišnjica nastanka benda, a najbolji način da je proslave je izlazak novog materijala i turneja.

U maju 2019. godine bend će izdati svoj četvrti album, Different Layers of Fear, kroz sopstvenu izdavačku etiketu Haywire Records. Sa 7 pesama u trajanju od 72 minuta, ovo je definitivno njihov najraznovrsniji i najvažniji album do sada. Od post rock-a, psychedelic i progressive uticaja, pa sve do stoner/doom metal-a, ove pesme predstavljaju sve ono što Methadone Skies jesu, bez gubljenja svog karakterističnog muzičkog pečata.

Podrška na ovom koncertu biće im lokalni trio Velar. Ovaj sastav je već dobro poznat lokalnoj publici i muzika im se može okarakterisati kao experimental/alternative metal.

Početak događaja najavljen je za 21 čas, a ulaznice možete kupiti na vratima kluba po ceni od 300 dinara.

Methadone Skies fotka