Magnifico u aprilu u Beogradu

Četiri godine posle prvog koncerta u Beogradu, koji je oduševio publiku, slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico, sa gostima, ponovo će pružiti nezaboravan ugođaj beogradskoj publici 15. aprila u Belexpocentru.

Magnifico važi za jedno od najintrigantnijih imena Slovenije i bivše Jugoslavije, kada je reč o regionalnoj muzičkoj sceni. Poznat je po eklektičnom zvuku i prepoznatljivom humoru, a poigravanje sa raznovrsnim žarovima postalo je njegov zaštitni znak. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-diskošlagera i džeza.

Komponovao je muziku za više srpskih i slovenačkih filmova, a svakako da je najpoznatija njegova saradnja sa glumcem, režiserom i producentom Draganom Bjelogrlićem. Autor je muzike za filmove Montevideo, Bog te video! i Montevideo, vidimo se!, a tokom ovih projekata sarađivao je sa španskom divom Luz Kasal i srpskim vojnim orkestrom Stanislav Binički. Takođe, autor je muzike za popularnu seriju Senke nad Balkanom.

Tokom muzičke karijere duge dve i po decenije izdao je 11 albuma i izgradio je svetsku karijeru. Njegov album Export/Import je 2004. godine izdala izdavačka kuća Sony, a album Magification objavljen je za uglednu izdavačku kuću Piranha Musik. Hitovi kao što su Samo malo, Pukni zoro, Hir aj kam, hir aj go i drugi rado su slušani i na festivalima poput Szigeta.

Ulaznice za beogradski koncert Magnifica, možete nabaviti putem Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 1190 dinara za parter i 1790 dinara za VIP.

download