Luka Šulić u Beogradu početkom sledeće godine

Poznati hrvatski čelista Luka Šulić dovešće u Sava centar Vivaldijeva Četiri godišnja doba naredne godine. Koncert u Srbiji biće održan 6. februara naredne godine.

Nakon sedam godina intenzivnih turneja po svetu, kao član izuzetno hvaljenog dua 2 Cellos, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima svojim prvim solo albumom snimljenim za Sony Classical, koji će biti objavljen 25. oktobra. Diplomac londonske Kraljevske muzičke akademije i dobitnik mnogobrojnih nagrada izabrao je za svoj muzički projekat Četiri godišnja doba – jedno od najpoznatijih dela u klasičnoj muzici. Ova dramatična obrada je prvo kompletno izvođenje popularnog ciklusa baroknih koncerata posebno aranžirano za solo čelistu. Kako to zvuči pokazaće nam prva kompozicija koju nam Luka Šulić otkriva sa budućeg albuma – La Primavera (Spring) Op. 8 No. 1 in D major – I. Allegro, koju prati video spot uživo izvedenog dela.

Zavoleo sam Vivaldijeva Četiri godišnja doba još kao dete. Oduvek sam želeo da to delo izvedem na čelu, jer volim takve nove izazove, kaže Šulić.

Četiri godišnja doba su veoma zahtevan komad za violinu, a kamoli violončelo, pa je priprema bila veoma duga i kompleksna, priznaje Šulić. Proveo sam dve godine pripremajući odgovarajuće aranžmane, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci biti podjednako uzbuđeni slušajući ovaj album, kao što sam bio i ja dok sam ga snimao i prvi put u celosti izveo na violončelu, dodao je on.

Uporedo sa izlaskom solo albuma, Luka Šulić kreće na prvi deo međunarodne turneje, na kojoj će upravo izvoditi svoje tumačenje Četiri godišnja doba, ali i još nekih drugih klasičnih kompozicija u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta. Za sada su datumi potvrđeni u Rusiji, Italiji, Nemačkoj, rodnoj Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji i Švajcarskoj.

Ulaznice će biti u prodaji od 24. septembra i moći ćete da ih nabavite preko prodajne mreže Tickets, kao i na blagajni Sava centra.