LP Duo sutra u novosadskoj Sinagogi

Sonja Lončar i Andrija Pavlović, poznatiji pod umetničkim imenom LP Duo, predstavili su nedavno prvi album na kome okupljaju autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima, koji nosi naziv Duality. Nove kompozicije LP Duo će izvesti u petak, 11. oktobra, u Sinagogi u Novom Sadu, gde sviraju posle čak 12 godina.

Kao LP Duo, do sada smo svirali kompozicije drugih kompozitora, a sada je to nešto naše. Pritom, ograničavamo se od potencijalne mogućnosti da nam neko kaže kako smo ili kako je trebalo da izvedemo neku kompoziciju po pitanju stila, izvedbe… Naravno, sama interpretacija je živa stvar i izvoditi različitu muziku je jako kreativno, ali interpretacija svoje muzike je nešto posebno – tu opet nailazimo na momenat dualnosti između komponovanja i izvođenja komponovanog, kada dajete nešto više sebe, objašnjavaju Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

Osim što je album moguće pronaći na svim striming servisima, album je dostupan i na ploči i CD-u, te će posetioci koncerta oba izdanja moći da kupe na licu mesta i to po promotivnim cenama, a nakon koncerta biće organizovano i druženje i potpisivanje ploča i diskova sa Sonjom i Andrijom.

Ulaznice za koncert možete kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada radnim danima od 8 do 14 časova i u holu Sinagoge na dan koncerta, dva sata pred njegov početak. Cena ulaznice varira od 500 do 700 dinara, a početak događaja zakazan je za 20 časova.

FOTO: Marko Milovanović
FOTO: Marko Milovanović