Lost Propelleros i Cepeni ćunci na trećem Zimskom Blokstoku u Gerila baru

Najstariji novosadski muzički festival će i ove godine imati i svoje zimsko izdanje. Treći po redu Zimski Blokstok zakazan je za subotu, 7. decembar, u Gerila baru. Kao i prethodnih godina, i ovoga puta će se Novosađanima predstaviti bendovi koji su već nastupali na junskom Blokstoku u Železničkom parku, a ove godine su to Lost Propelleros i Cepeni ćunci.

Izbor je pao na Lost Propelleros i Cepene ćunke, jer su letos zaista doneli vrlo energične nastupe i ostvarili sjajnu konekciju sa publikom. Takođe, nije da želimo da robujemo bilo kakvoj matrici, ali nam dugogodišnje iskustvo svaki put iznova dokaže da je ska i pank fazon nešto što kod ljudi koji vole Blokstok najbolje prolazi, kaže Marko Tančik, jedan od organizatora. Dodaje i da se Cepeni ćunci nalaze na turneji kojom promovišu svoj novi album nakon dugogodišnje autorske pauze i da čuveni ladovički pankeri obećavaju nastup za pamćenje.

Dane Basta, organizator festivala, dodaje i da se vredno radi na pripremama za naredni junski Blokstok. Nedavno smo imali vrlo produktivan sastanak sa mladim novosadskim muzičarima u Omladinskom OK klubu. Razmenili smo iskustva i mišljenja, čuli neke njihove predloge i ideje, i sigurni smo da će nam ta sveža krv pomoći da u junu ponovo podignemo lestvicu i napravimo sjajnu priču. Kockice se polako slažu i možemo svima onima koji vole Blokstok da obećamo da kvaliteta neće manjkati, te da će line-up biti dovoljno širok da zadovolji svačiji ukus, objašnjava Basta.

Ulaznice za Zimski Blokstok možete nabaviti u Gerila baru po ceni od 300 dinara, a početak festivala je u 21 čas.