Lord Bishop Rocks u Svilajncu

U okviru projekata Igra šarma uz ritam bluza, pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac, u nedelju, 10. juna, u Lobi baru nastupiće njujorška rock atrakcija Lord Bishop Rocks. On je trenutno na svojoj balkanskoj turnerij, na kojoj mu društvo prave dve grupe iz Južne Amerike – Dr. Crazy one man bend iz Sao Paola i metal-punk sastav Siniestra iz Meksiko Sitija.

Lord Bishop svoju karijeru je počeo 1991. godine u rodnom Bronksu, svirajući u grupi Total Sexual Freedom. Sa ovim bendom je za četiri godine održao više od 800 koncerata, svirajući po mnogim klubovima i barovima širom SAD-a. Godine 1995. preselio se u Evropu i sa tadašnjim bendom Rockadelic Kings, svirao svuda gde ima bilo kakvih uslova da se organizuje koncert. Krajem devedesetih naziv benda je promenjen u Lord Bishop Rocks. Fuzija hard roka, koji se meša sa fankom, bluzom, reggeom i pankom, stvara njihov originalan zvuk, koji oni zovu – Hendrixian Motör Funk.

Osim u Svilajncu, Lord Bishop Rocks će održati još dva nastupa na teritoriji Srbije, i to u Zemunu, u klubu Fest, 8. juna i u kruševačkom klubu Zamajac, 9. juna.

Udruženje građana Rođen negde dole, već treću godinu građanima Svilajnca predstavlja rok muzičare i umetnike iz svih krajeva sveta. Značaj i vrednost ovih projekata je druženje, razmena iskustava i upoznavanje drugih kultura, nacija i jezika. Početak ovog koncerta zakazan je za 20 časova, a cena ulaza je na donaciju – preporučeno 200 dinara.