Ljubičice na prolećnoj turneji

Elektro bluz duo Ljubičice održaće seriju koncerata širom Srbije, a početak turneje zakazan je za 4. maj u Subotici. Ova turneja ima poseban značaj za bend, s obzirom da će u većini gradova nastupiti po prvi put.

Ljubičice su duo nastao u Pančevu i već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo regionalne alternativne muzičke scene. Scenski debi njihove muzike osvojio je prvu nagradu na takmičenju bendova Tvoj zvuk, a već naredne godine proglašeni su za najperspektivniji mladi bend od strane magazina Popboks. Od tada su objavili tri albuma, dva EP izdanja i četiri singla, uz brojne saradnje sa muzičarima širom sveta, i nastupali na gotovo svim većim festivalima u regionu. U svom novom projektu grade neobični spoj savremenog i retro zvuka. Moderni bitovi i gitare iz šezdesetih, uz bogat muzički jezik kojim najčešće govore o svakodnevnim temama. U svoj elektronski gruv ubacuju elemente novog talasa, bluza i Tintinabulija.

Kao što je pomenuto, turneja će otpočeti u Subotici u klubu Mladost 4. maja, zatim će bend nastupiti 11. maja u Požarevcu u KB klubu, dan kasnije u beogradskom KC Gradu, 13. maja u Crepaji u Banat bluz kafeu, 19. maja u novosadskom Bulevar Books-u, 24. maja u niškom Feedback-u, dan kasnije u Alternativnom kulturnom centru u Jagodini, a turneju će okončati u Gornjem Milanovcu, u klubu Ljubitelj, 26. maja.

Program, koji će izvoditi na turneji, premijerno su predstavili na zatvaranju Kontakt konferencije, 24. marta u Elektropioniru.

 Ljubicice 01