Ljubav pod vedrim nebom uz Nouvelle Vague

Iz evropske prestonice romatike i šansona dolaze nam miljenici beogradske publike.

Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album I Could Be Happy, nastupiće i u Beogradu u subotu, 24. juna, u organizaciji mlade produkcijske kuće Muzička Cool Tura.

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Grupa Nouvelle Vague je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet spektakularnih albuma na kojima su se Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci Novog talasa, pozabavili upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom. Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada tako je zaplesao u novom – bossa nova ritmu.

 

Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio.

Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom Leto u Muzeju u okviru kojeg ćese u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

13. maja počinje prodaja karata po promotivnoj ceni od 1490 dinara na svim mestima Eventima. 

Nouvelle