Lesoir na balkanskoj turneji

Holandski progressive rock sastav Lesoir održaće koncert premijerno, kao što smo već pomenuli, 29. aprila u Beogradu, u klubu Elektropionir, a u organizaciji Kosmonaut Booking & Promotion.

Međutim, to nije jedino mesto na ovim prostorima koje će ovaj bend obići u okviru svoje turneje. Naime, bend održava pravu balkansku turneju, te će, pored Beograda, koncert održati i u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Srebrenici i Mostaru. Cena ulaznice za beogradski koncert iznosi 400 dinara, dok je za koncerte u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu potrebno izdvojiti 300 dinara. Ulaznice možete kupiti na dan događaja.

Koncerti će se nizati sledećim redosledom 1. maja u Kulturnom centru UMMUS u Kragujevcu, 2. maja u klubu Feedback, u Nišu, 3. maja u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, 4. maja u klubu Pivnica u Srebrenici i 5. maja u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru.

Lesoir će premijerno nastupiti u ovih 6 gradova sklopu svoje prve balkanske turneje na kojoj će predstaviti svoj novi album Latitude koji su nedavno objavili za nemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music.

Bend je počeo sa radom 2010. godine i do sada su objavili 4 studijska albuma i imali brojne uspešne koncerte po Evropi i Aziji. Pod uticajem bendova Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson i The Gathering, na svom novom albumu predstavljaju dinamičan i moderan prog rock jednako začinjen i nježnim gudačima i snažnim gitarskim rifovima.