Legendarni Uriah Heep u Beogradu slave 50 godina benda

Jedna od najvećih hard-rok grupa svih vremena, Uriah Heep, u sklopu turneje na kojoj proslavlja 50 godina postojanja, održaće koncert u MTS dvorani u Beogradu, 26. oktobra 2022. u organizaciji promoterske kuće Long Play. Brojni ovdašnji njihovi ljubitelji svih generacija ponovo će moći da uživaju u nezaboravnim pesmama koje decenijama spadaju u rokenrol klasike – „Lady In Black“, „July Morning“, „Easy Livin“, „Sunrise“… Beogradskoj publici je još uvek u svežem sećanju spektakl koji je Uriah Heep priredio u februaru 2019. u Sava centru, a prethodno su posetioci zaječarske „Gitarijade“ svedočili njihovim briljantnim nastupima 2006. i 2016. Stariji zaljubljenici pamte njihov prvi beogradski koncert u hali Pionir, davne 1977, u najslavnijim danima benda.

Osvrćući se na minulih 50 godina, gitarista Mik Boks kaže da je sve prošlo kao treptaj oka:

„Na kraju, u sećanju ti ostane samo ono što je pozitivno, zabavno. Ostale stvari bivaju zakopane, inače biste samo trošili energiju razmišljajući o njima. Mnogo puta smo zajedno prošli svet, i možete da zamislite kakve smo nestašluke pravili“.

Osnovani 1970. u Londonu, Uriah Heep su iste godine  postavili jedan od temelja hard-roka sa debi albumom “Very ‘eavy… Very ‘umble”.  Uz  Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, doprineli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika hevi-metala. U prvoj fazi rada, koju su pored Box-a obeležili i harizmatični pevač David Byron (1947-1985) i klavijaturista i autor Ken Hensley (1945-2020), Heep su objavili svoje klasične albume “Demons and Wizzards” (1972), “The Magician’s Birthday” (1972), “Sweet Freedom” (1973)…

Posle brojnih personalnih promena, u bend od sredine osamdesetih dolaze klavijaturista Phil Lanzon i pevač Bernie Shaw, uz koje se Uriah Heep pretvaraju u moćnu mašinu koja neprekidno krstari svetom, uspevajući da odsvira i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posetilaca. Kreativnu snagu Uriah Heep su potvrdili i albumima objavljenim u 21. veku – “Wake the Sleeper” (2008), “Into the Wild” (2011), “Outsider” (2014)  i  “Living The Dream” (2018). Britanski velikani su u septembru obradovali obožavaoce luksuznim boks-setom „Every Day Rocks“, sa prvih sedam albuma.

Ulaznice za koncert Uriah Heep 26. oktobra 2022. u MTS dvorani koštaju 2.500, 2.900 i 3.500 dinara, a mogu se nabaviti na prodajnim mestima Ticketsa, i na blagajni dvorane.

Prethodni tekstRegionalno popularan sastav Elemental prvi put u MTS dvorani 22. oktobra 2022. godine
Naredni tekstIndexi i prijatelji obeležavaju 60. godina od osnivanja benda
Pozdrav, moje ime je Nikola, radim i stvaram u Beogradu, po obrazovanju sam projektni menadžer, a fotografiji, kao hobiju, pristupam sa mnogo entuzijazma. Fotografišem već skoro sedam godina, a koncerte posećujem redovno već skoro petnaest godina. Od mojih fotografskih početaka sam prošao kroz razne faze i tehnike fotografisanja, trudim se da u eri digitalnog, ne zapostavim i ono što je prethodilo, pa tako povremeno fotografišem i analogno. Еksperimentisao sam i sa raznim fotografskim žanrovima i temama, od dokumentarne fotografije, preko portreta, pa sve do makro sveta, uvek sa namerom da svoje znanje i veštine podignem na viši nivo. Samim tim je spoj fotografije i koncerata za mene bio, na neki način, spoj lepog i korisnog, а dogodio se u septembru 2017. godine u, za mene, periodu traženja inspiracije za nova fotografska stvaranja, što je Jovan ispred PRIS portala razumeo i bio vrlo raspoložen da mi pruži priliku. Od tog septembra 2017. godine sam nastavio svoje redovne posete koncertima, ali, naravno, sada skoro uvek sa fotoaparatom u rukama u potrazi za najboljim svetlom i kadrom. Uživajte na portalu i u galerijama, a mi se vidimo na koncertima.