Kralj Čačka i E-Play na Supernatural festivalu

Supernatural festival, pod sloganom Bee Supernatural, ove godine biće održan u subotu, 25. aprila, u Botaničkoj bašti Jevremovac, a tema ovogodišnjeg festivala je pčela.

Nažalost, pčele su ugrožene, a glavni razlozi smanjenja broja pčela jesu nekontrolisana upotreba pesticida, nedostatak cveća i deforestacija, zbog čega je misija festivala da skrene pažnju javnosti i donosiocima odluka, da je prioritet zaštita i unapređenje staništa pčela.

Tradicionalno, Supernatural festival je programski posvećen Majci Zemlji, pa je tako i dobar zvuk zaštitni znak festivala od samog postojanja.

Ove godine će na festivalu svoje nastupe održati Kralj Čačka, čačanski kantautor koji već nekoliko godina živi i radi u Beogradu, te svojom muzikom i umetnošću beleži značajne uspehe i reakcije fanova, te čuveni beogradski alternativni rok sastav E-Play, koji je pre dve godine predstavio novo dugosvirajuće izdanje, album pod nazivom Sloboda.

Na Bee Supernatural festivalu uz muzički program za decu i odrasle, biće organizovan mali sajam meda i pčelarstva, sajam medonosnog bilja, kao i debate na temu zaštite pčela. Na festivalu će biti organizovane razne porodične radionice i predstavljanje organizacija koje se bave zaštitom prirode.