Koncert ženskih bendova u subotu u Elektropioniru

Nastup ženskih bendova Nemesis, Tri kapljice i Vin Triste, biće održan u subotu, 22. septembra, u beogradskom klubu Elektropionir. Ovaj koncert, tri žanrovski različita sastava, održava se u okviru konferencije svih rok kampova za devojčice u Evropi, koji organizuje projekat Femix od 20. do 22. septembra u Beogradu.

Rok kamp za devojčice u Srbiji teži da domaću rok i alternativnu scenu učini bogatijom muzičarkama, koje sada nisu dovoljno vidljive i prisutne su u manjem broju, naročito kada se radi o tradicionalno muškim instrumentima i žanrovima. Ovaj projekat u Srbiji je 2017. pokrenula grupa mladih aktivistkinja i muzičarki okupljenih oko programa FEMIX, i do sada je održan dva puta.

Vin Triste su minimalistički alternativni rok bend sa momentima psihodelije i melanholije. Okupile su se u oktobru 2016. u studiju Sova u Bigzu. Članice benda su Lola Miković, Sandra Vidojević, Ivana Posrkača i Danijela Milanović.  Na ovogodišnjem Demofestu u Banja Luci osvojile su drugo mesto i ostavile sjajne reakcije na publiku. Dinamična ritam sekcija i melanholične melodije, ženska energija i emotivni tekstovi su ono što opisuje njihov zvuk.

Tri Kapljice su punk/rock bend iz Novog Sada. Ovaj trio nastao je 2007. godine, a sa ozbiljnim radom krenuo već 2008. Nastupale su na svim značajnijim festivalima u Srbiji i regionu, a 2017. godine su na EXIT-u nastupile čak dva puta na Future Shock i Main stage-u. Svojim trećim po redu singlom Girls najavljuju debi album koji je snimljen i produciran u novosadskom studiju Do re mi. Devojke aktivno nastupaju u Novom Sadu, a ovaj koncert će biti jedna od malo ređih prilika da ih upozna i beogradska publika.

Nemesis su melodični death metal bend koji u poslednje dve godine aktivno promoviše svoj autorski rad. Trenutno u Citadela Sound Production studiju završavaju snimanje svog prvog albuma. Od kada se bendu početkom 2018. pridružila basistkinja Biljana Sovilj, nastupale su na značajnijim festivalima u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji, a i osvojile su drugo mesto na Bunt Rok Festivalu. Na koncertu u Elektropioniru publici će predstaviti većinu pesama koje će se naći na njihovom debi albumu.

Nakon koncerta bina će biti slobodna za jam session sa domaćim muzičarkama i muzičarima, ali i za 60 učesnica i učesnika konferencije koji dolaze iz Nemačke, Finske, Norveške, Austrije, Poljske, Velike Britanije, Švedske, Islanda, Holandije i regiona.

Koncert počinje tačno u 21 čas, a cena karte iznosi 100 dinara.

 IMG_6179-(Copy) (Copy)