Kolja u Novom Sadu i Pančevu

Čuveni muzičar Nikola Pejaković Kolja nastavlja promociju novog albuma 4 Prsta koncertima u sredu, 12. decembra, u Studiju M u Novom Sadu i četvrtak, 13. decembra u Domu vojske u Pančevu.

Kolja se nakon tri godine vraća u Novi Sad, gde je tada prvi put u karijeri svirao u rasprodatom klubu The Quarter, a iste zime je uspešno debitovao i u Pančevu. Pre nekoliko nedelja je održao trijumfalan koncert u rasprodatoj Kombank dvorani u Beogradu.

Imam divnu i odanu publiku, koja voli moju muziku. Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka, kaže Kolja.

Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je letos novi album pod nazivom 4 Prsta, posredstvom izdavačke kuće Long Play. U pitanju je pozamašna zbirka od čak devetnaest, u bluzu utemeljenih, ali ipak žanrovski raznolikih kompozicija. Album 4 Prsta donosti sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su Starost neće nikoga da čeka; Došla si kasno ili Slika pokojnog druga, ali zatim zna da poleti u soul pop Nema me bez nje ili uspori sa laganom Uzmi ovu pesmu i reflektivnom Život je san, čak skrene u pevanje na engleskom u Land Of Hope ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala. Na novom albumu Kolja iznenađuje komponovanje muzike na stihove velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja.

U Koljinom bendu su uz gitaristu Voju Aralicu i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima Mama, nemoj plakati, iz 2001. godine, Kolja, iz 2009. i Grobovlasnici, iz 2013. godine.

Novosadski koncert je rasprodat, a isti scenario se očekuje i kada je u pitanju koncert u Pančevu.

IMG_6320