KKN – Deset godina Devetog života u Elektropioniru

Čuveni alternativni rok sastav Kanda kodža i Nebojša će proslaviti desetogodišnjicu albuma Deveti život nastupom 19. oktobra u Elektropioniru.

Deveti život je peti album beogradskog muzičkog sastava Kanda, Kodža i Nebojša, izdat 15. oktobra 2008. godine u izdavačkoj kući PGP RTS. Te iste godine album je izglasan za najbolji album izdat u Srbiji, i u izboru kritičara i u izboru posetilaca internet magazina Popboks. Album je najpre trebalo da nosi ime Proviđenja, a muzika koju ovaj album donosi predstavlja sažimanje brojnih uticaja, i muzičkih i životnih. Najčešći prisutni elementi su reggae i indie rock, a osnova je, naravno, pshiodelija. Tekstovi imaju tematiku koja će vas pokolebati i naterati da posumnjate u stavove iza kojih ste najčvršće stajali.

KKN su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 700 dinara biće dostupne od danas u kafeu Šikarica koja se nalazi na lokaciji Skadarska 22.

IMG_4342-(Copy) (Copy)