King Khan & The Shrines na Dorćolu

Jedan od najharizmatičnijih frontmena današnjice, svakako broj jedan kad je garažni rok u pitanju, bludni sin Jamesa Browna, Littlea Richarda, Screamin Jay Hawkinsa, King Khan – po drugi put u Beogradu izvodi zadivljujući nastup sa pratećim bendom The Shrines u četvrtak, 8. juna u Dorćol Platzu.

Pre njih kao gosti večeri sviraće Operators iz Kanade, electro dance super-grupa sastavljena od članova Wolf Parade, New Bomb Turks i Handsome Furs.

King Khan (pravo ime Arish Ahmad Khan) počeo je karijeru sredinom 90-ih u montrealskom sastavu The Spaceshits. Tokom prve evropske turneje 1999. Khan, tada 22-godišnjak, ostaje u Berlinu i ne vraća se sa ostatkom ekipe u Kanadu. U nemačkoj prestonici formira novi sastav King Khan & The Sensitive Shrines koji će kasnije skratiti ime na ovo pod kojim su danas poznati. Obzirom da se radi o devetočlanoj postavi: tri duvača, perkusionista, bubnjar, gitarista, basista, klavijaturista i King Khan kao frontmen na vokalu i povremeno drugoj gitari, jasno je da se radi o prilično komplikovanijoj zvučnoj slici od uobičajene garažne postave. King Khan & The Shrines sviraju brutalno žestoki soul, rhythm & blues i funk obogaćujući zvuk vrsnim psihodeličnim deonicama i to ih čini ne samo izuzetnim, već i jedinstvenim psihodeličnim soul big bendom.

Prvi album Three Hairs and You’re Mine snimili su u čuvenom Toe Rag studiju u Londonu, a objavljen je 2001. za etiketu Voodoo Rhythm Records. Tri godine potom izlazi Mr. Natural za Hazelwood Records. U međuvremenu objavljuju i pregršt manjih vinilnih formata, a ozbiljan proboj dešava se 2007. posle ploče What Is?!. Bend 2008. godine sastavlja kompilaciju pod nazivom The Supreme Genius Of King Khan and The Shrines i ove dve ploče uz redovne turneje po Evropi i Severnoj Americi čine da se glas o divljoj devetorki čuje još dalje, te su koncerti često rasprodati, a isto važi i za tiraže ploča.

Karte su u pretprodaji u Dorćol Platzu, pabu Brod i Chillton bifeu, a možete ih nabaviti do kraja aprila po ceni od 1300 dinara, tokom maja po ceni od 1500 dinara, od 1. juna za 1800 dinar, dok če na dan koncerta cena ulaznice iznositi 2000 dinara.

18309080_1719939464689761_644787132_n