Kin Beneath Chorus, Sides i Forgotten Scream početkom maja u Dvorištu

Bendovi Kin Beneath Chorus, Sides i Forgotten Scream nastupiće u subotu, 4. maja, u novosadskom klubu Dvorište.

Kin Beneath Chorus je grčki modern death metal sastav koji je već dobro poznat domaćoj publici. Do sada imaju tri izdanja, od kojih je jedno izdanje demo album, a dva su zvanična studijska albuma. Sastav je osnovan 2010. godine u Solunu, a nastup koji ističu dogodio se na Wacken Open Air festivalu.

Sides je beogradski djent/metalcore sastav koji je od skoro ponovo aktivan, što su potvrdili objavom singla koji nosi naziv Quiet Soul, a koji je ujedno i ekranizovan. Bend je osnovan 2015. godine, a bio je na pauzi malo više od godinu dana dana zbog bubnjarevog zdravstvenog stanja koje je sada stabilisano i za to vreme je spremao i završio pesme za svoj sledeći EP, koji su počeli da snimaju. Bend čini pet drugara koji sve što rade gledaju kao drugarsku priču i upravo zbog toga bubnjar nikada nije zamenjen. Sve ih na okupu drži stvaranje i kreativnost, kao i to da budu deo nečeg što može da utiče pozitivno na ljudsku svest.

Forgotten Scream je zrenjaninski metalcore bend. U martu su objavili reizdanje albuma prvenca, čemu je prethodila objava spota za pesmu Exile sa debi albuma Changes. Od početka 2017. godine bend aktivno objavljuje autorski materijal, a takođe su sve prisutniji na koncertnim dešavanjima širom zemlje.

Početak događaja zakazan je za 21 čas. Cena ulaznice iznosi 400 dinara i možete je nabaviti na ulazu u koncertni prostor.

DSC_1844 (Copy)