Kepa & Free Spirits u Gerila baru

U subotu, 18. marta, sastav Kepa & Free Spirits nastupiće u novosadskom Gerila Baru.

Priča o bendu Kepa & Free Spirits počinje, kao i sve dobre priče, ne na početku, već na raskršću.

U epilogu oporavka od ozbiljne povrede koja ga je mogla ostaviti sasvim nepokretnim, veteran i živa legenda jugoslovenske rok scene, Slobodan Kepa Stojanović, našao se nezasluženo u najnezavidnijoj mogućoj situaciji koja može da zadesi jednog majstora instrumenta. Posle više od četrdeset godina duge muzičke karijere, u kojoj je zajedno sa članovima grupe Smak pisao istoriju rokenrola kao jedan od glavnih aktera, Kepa je ispočetka učio da svira.

Mihael Fafa Stojanović, priznati kragujevački muzičar i jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije, upustio se sa Kepom u poigravanje sa aranžmanima poznatih motiva pesama grupe Smak i u vrtlogu talasa sveže energije, obogaćeno novim doživljajem, dovelo je do potpuno izvorne reinterpretacije muzičkog nasleđa – u čijem je stvaranju Kepa nekada davno i sam učestvovao, a uz koje je Fafa godinama rastao.

Sa virtuoznim basistom Jovanom Zmajem Jovanovićem kao pojačanjem ritam sekciji, ovaj power trio konačno zaokružuje svoj masivni, monolitni zvučni potpis moćnim vokalom profesorke Ane Popović, čime bend konačno dobija svoj krajnji oblik.

Za nekoliko meseci Free Spirits su imali oko 70 individualnih nastupa u više od 20 gradova širom zemlje, a sada konačno dolaze i u Gerilu!

Početak događaja zakazan je za 22 časa, a cena karte biće naknadno objavljena.

Kepa