Kanda kodža i Nebojša u Lazinom Teletu

Pre zvanične proslave desetogodišnjice petog albuma čuvenog alternativnog rok sastava Kanda kodža i Nebojša, koja će biti održana u beogradskom Elektropioniru 19. oktobra, ovi iskusni beogradski rokeri će po treći put nastupati u novosadskom pabu Lazino Tele u četvrtak, 11. oktobra, a povod za svirku je isti – slavimo rođendan Devetog života!

Deveti život je peti album muzičkog sastava Kanda kodža i Nebojša, izdat 15. oktobra 2008. godine u izdavačkoj kući PGP RTS. Te iste godine album je izglasan za najbolji album izdat u Srbiji, i u izboru kritičara i u izboru posetilaca internet magazina Popboks. Album je najpre trebalo da nosi ime Proviđenja, a muzika koju ovaj album donosi predstavlja sažimanje brojnih uticaja, i muzičkih i životnih. Najčešći prisutni elementi su reggae i indie rock, a osnova je, naravno, pshiodelija. Tekstovi imaju tematiku koja će vas pokolebati i naterati da posumnjate u stavove iza kojih ste najčvršće stajali.

KKN su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola.

Početak svirke zakazan je za 22 časa i 30 minuta, a cena ulaznica u pretprodaji iznosi 700 dinara. Ulaznice možete nabaviti u pabu.

IMG_9791-(Copy) (Copy)