James Leg u utorak u niškom Feedback-u

U utorak, 5. februara, u klubu Feedback u Nišu, održaće se koncert američkog grandž muzičara James-a Leg-aKao gosti na koncertu nastupiće niški blues duo Süpersolid.

John Wesley Myers, poznatiji kao James Leg, započinje svoju karijeru sa sastavom The Immortal Lee County Killers. Po raspadu grupe formirao je trio Black Diamond Heavies u kojem su, pored njega na električnom klaviru, bili još gitarista i bubnjar. Pored toga, Džejms svira i peva u Cut In The Hill Gang, još jednom važnom američkom garaž-bluz-pank sastavu.

Po raspadu Black Diamond Heavies 2009. godine, Leg radi na prvom solo albumu Solitary Pleasure, a 2012. godine sa kolegama iz benda Left Lane Cruiser snima album Painkillers. U septembru 2015. objavio je drugi solo album za Alive Records pod nazivom Below The Belt. 2016. godine izlazi Blood On The Keys, kako opisuju, remek-delo šefa električnog klavira koji, kako se navodi, pod njegovim prstima zvuči kao Hendriksova gitara.
Osim redovnog repertoara, na set listi predstojećeg koncerta naći će se i nove pesme, a album prvenac biće izdat posle turneje.

Süpersolid čine Filip Pesić na bubnju i Dušan Nikolić na gitari i u ulozi vokala. Bend je nastao 2017. godine, kao neformalni duo, isprva sa željom za basistom, ali posle više neuspelih pokušaja da se neko nadoveže na već oformljeni zvuk dvojca, nastavlja rad u toj formaciji. Sastav eksperimentiše sa žanrovima poput garage rock-a, funk-a, progressiv-a, bossa nove, a neretko se oprobaju i u tvrđem zvuku.

Početak koncerta zakazan je za 21 čas. a karte možete naći u prodaji po ceni od 400 dinara u muzičkoj prodavnici Vintage Shop i turističkoj agenciji Galileo Tours. Na dan koncerta karte će biti prodavane na ulazu u klub, po ceni od 500 dinara.

James-Leg_AppArt-Cafe_Reims_2016_DSC_0848