James Brown Tribute i Manivi za vikend u klubu Soul Society-Stari Bitef

Bendovi James Brown Tribute i Manivi činiće ovonedeljni muzički program kluba Soul Society-Stari Bitef. James Brown Tribute će nastupiti u petak, 7. decembra, dok će Manivi nastupiti u subotu, 8. decembra.

James Brown Tribute Belgrade je nastao u čast jednom od velikana i rodonačelnika funk, soul, gospel i R&B muzike, velikom šoumenu gospodinu James Brown-u. Njemu se pripisuje unošenje reči fank u muzički jezik. Funk je bio sleng termin koji je opisivao atmosferu svojstvenu ekstazi koja nastaje u klubovima tokom plesa, kao spoj znoja i duvanskog dima. James Brown je ostavio veliki uticaj na brojne generacije muzičara, koji su pokrenuli mnoge rep i hip-hop kao mejnstrim muzičke pravce.

Cena ulaznice iznosi 250 dinara i možete ih nabaviti na ulazu na veče koncerta. Vrata će biti otvorena od 22 časa. Rezervacije mesta možete izvršiti putem broja telefona 063/377420.

Ivana Vukmirovic je jazz/soul kantautorka iz Beograda. 2016. godine je objavila album prvenac Manivi, pod okriljem renomirane izdavačke kuće Lampshade media. Album se sastoji od devet numera na engleskom jeziku koje su u studiju uživo odsvirane. Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima, kompatibilnim u muzičkom senzibilitetu, donela je ovom albumu raznolikost i nesvakidašnju lepotu. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je i razlog zašto se za Manivi uvek traži karta više i uvek ponovo dolazi na njihove nastupe.

Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Peđa Milutinović za bubnjevima, Dragan Ćalina na klavijaturama i Dejan Antović na bas gitari. Manivi piše o socijalnim temama, o pritisku modernog doba, kao i o ljubavi i intimnosti. Njena muzika je mešavina pop zvuka, soul/funk-a sa primesama modernog jazz-a.

Vrata kluba će biti otvorena u 22 časa, a cena ulaznice iznosi 250 dinara. Ulaznicu možete nabaviti na ulazu u klub. Rezervacije mesta možete izvršiti putem broja telefona 063/377420.

James Brown 1