Iskaz i Cepeni ćunci u niškom Feedback-u

Pančevački sastav Iskaz i ladovički bend Cepeni ćunci nastupiće u niškom klubu Feedback u petak, 25. januara.

Iskaz je poznat publici po svom jedinstvenom muzičkom i vizuelnom izrazu. Odrastali su na muzici bendova Public Enemy, Dog Eat Dog, Rage Against The Machine, Wu Tang Clan, Limp Bizkit, Sunshine, Cypress Hill, pa se njihov muzički žanr može definisati kao crossover.
Kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem 4 studijska albuma: Natio, Teorija Haosa, zatim Eros i Tanatos koji tematski čine celinu Kritična masa.

Iskreno smo uzbuđeni jer se nakon nekoliko godina vraćamo u Niš. To ne kažemo tek tako, jer ovaj grad ima posebno mesto u našim srcima. Tu smo prvi put imali priliku da nastupamo i prezentujemo svoj rad van granica Beograda i matičnog Pančeva. Oduševimo se svaki put srčanošću i energijom koju Nišlije imaju. Mi ćemo dati sve od sebe da se ljudi dobro provedu i da im bude drago što su to veče došli u Feedback. Ovoga puta binu delimo sa Cepenim ćuncimа koji prave fenomenalnu atmosferu i sa kojima je provod zagarantovan kako na bini, tako i van nje. Obećavamo žurku ispunjenu pozitivnom energijom i dobrim druženjem. Te večeri smo svi publika i svi smo izvođači, izjavili su članovi Iskaza pred pomenuti koncert u Nišu.

Cepeni ćunci su nastali 1991. u Ladovici, selu u opštini Vlasotince. Svoj prvi album pod nazivom Bugarska politika izdali su 1997. godine, a drugi U zadnjem trenutku 2001. godine. Dugo se čeka na treći album koji je u pripremi, ali su pesme sa tog albuma već zaživele među vernim pratiocima, čiji specifični odnos sa bendom ponekad više liči na odnos navijači-fudbalski klub, nego na običan odnos benda i slušalaca.
Svaka njihova svirka je priča za sebe. To su svojevrsni performansi, posle kojih ostaju anegdote koje se prepričavaju. Možda će se nekada desiti da se međusobno posvađaju, pa na scenu izađu samo Miša na gitari i Oki za bubnjevima i neplanirano napraviti veče za pamćenje. Sigurno će se desiti još hiljadu nepredviđenih stvari, ali je takođe sigurno da, bez obzira na sve, nikada neće razočarati publiku.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara možete kupiti u CD Sound music shop-u na samom kraju novog podzemnog prolaza, Energy music shop-u, Vintage Shop-u, turističkoj agenciji Galileo tours i pivnicama Nemir i Ministarstvo. Na dan koncerta ulaznice će koštati 500 dinara.

IMG_7781