Irish Stew velikim koncertom u Domu omladine Beograda proslavljaju 15 godina postojanja

Domaći Irci, bend Irish Stew of Sindidun, simbolično započinje novih 15 godina na sceni velikim koncertom u sali Amerikana beogradskog Doma omladine koji će biti održan u subotu, 2. novembra.

Koncerti ovog sastava su tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll, kao što su violina, frula i bendžo. Za 15 godina koliko postoje, prevalili su hiljade kilometara, odsvirali stotine koncerata i snimili 4 studijska albuma.

Prošle godine zaokružili smo taj period promocijom poslednjeg albuma City of Grigs. Sada idemo dalje!, kaže bend najavljujući veliko druženje sa svojom publikom u Domu omladine Beograda.

U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić, poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts, pa je ovo idealna prilika da publika pored dobro poznatih pesama čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

Ana je pored poznatih muzičkih kvaliteta sa sobom donela i jednu novu energiju i kreativnost koju smo zajednički pretvorili u nekoliko novih pesama, a neke od njih ćemo i premijerno odsvirati u Domu omladine, zaključuju članovi benda.

Ulaznice za koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i online na www.irishstew.net/tickets po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta, na ulazu, cena ulaznice iznosiće 800 dinara.