Irish Stew, Scordisci i Cassidy’s Brewery u Božidarcu

Bendovi koji gaje irski zvuk, Irish Stew of Sindidun, Scordisci i Cassidy’s Brewery, nastupiće u subotu, 10. marta, u Centru za kulturu Božidarac!

Beogradski bend Irish Stew of Sindidun tradicionalno vikend pred St.Patrick’s Day organizuje veliki koncert. Ove godine najavljuju poseban povod, a to je koncertna promocija novog albuma City of Grigs koji će bend aktivno promovisati širom zemlje. Neuobičajen zvuk, intimni tekstovi, melodična muzika i harizmatični izgled svakako čine prvi utisak koji osoba dobije kada je reč o bendu Irish Stew of Sindidun. Ovo je ono što ih povezuje, nakon samo jednog slušanja, sa publikom svih generacija. Njihova sposobnost da na svojim koncertima naprave gotovo uvek atmosferu koja pokreće đuskanje je garancija za veliku zabavu iznova i iznova. Prijateljstvo i posebna vrsta odnosa između članova benda pružaju nezaboravnu atmosferu na svojim koncertima.

Bend Scordisci nastao je početkom 2014. godine u Beogradu, iz želje da se za naše uslove bogatoj sceni irske muzike pridoda još jedna grupa, koja bi se bavila agresivnijim i tvrđim zvukom, ugledajući se prvenstveno na poznate irske, američke, kanadske i australijske bendove poput The Pogues, Dropkick Murphys, Flogging Molly, Rumjacks… Krajem 2014. godine, obeležili su godinu dana postojanja benda snimanjem svog prvog singla, Birdie’s Song. Početkom 2017. godine objavili su pesmu Forever On The Road, a pre nešto više od 2 meseca obradu numere American Jesus. Broje veliki broj nastupa u zemlji i regionu.

 Cassidy’s Brewery je irish punk rock šestorka iz Beograda. Osnovali su bend u maju 2008. godine, ali su sa aktuelnom postavom od početka 2016. godine. Sviraju obrade Dropkick Murphys, Flogging Molly’s, The Pogues, ali i tradicionalne irske pesme, iskrivljene i snažno pomešane s punkom i hard rockom. Održali su mnoge svirke u Beogradu, kao i u ostatku zemlje. Došli su do završnog dela festivala Demo Fest 2014 u Beogradu, učestvovali na zatvaranju bašte KST-a 2014. godine, a otvorili su i festival Beer Garden 2015. godine.

Početak je zakazan za 20 časova, a karte možete nabaviti po ceni od 400 dinara u Felix Shop-u.

IrishStewScordisciCassidysThumb