Irie FM i Zemlja gruva predvode PozitivNi festival u Nišu

U petak, 1. juna, u okviru događaja PozitivNi ulični festival nastupaju Irie FM i Zemlja gruva. Ovo je samo deo onoga što će se tokom ovih dana desiti u Nišu.

Dušanova ulica u Nišu je, tokom 80-tih i 90-tih godina, obeležila urbani život većine mladih Nišlija. Organizovani su koncerti i svirke niških i ex yu bendova, te se ovim festivalom tradicija nastavlja. Od 2015. godine, posle 25 godina, Dušanova je ponovo zatvorena! Okupili smo kreativce i pokrenuli entuzijazam. Nastao je festival PozitivNI. Dušanova je ponovo centar urbanog Niša, poručuju organizatori.

Tokom dvodnevnog festivala, koji će biti realizovan na dve gradske lokacije, nastupiće 18 izvođača. U petak, 1. juna, na Park bini na Čairu nastupiće Zašto Kafka?, Eastock, Plastic Sunday, Coffee Shop, Irie FM, Zemlja gruva i Kontradikshn. Istog dana na istoj lokaciji, ali na bini Mostić, nastupiće Irish Clovers, Pourpur, Sajki Vois i Pshogene. U subotu, 2. juna, na bini u Dušanovoj nastupiće Kramer, Dexter, Majdan, Amy Winehouse tribute, David Bowie tribute, Jayus jazz i DJ Sunrise.

Ulaz na festival je besplatan.
pozitivni festival