Irena Blagojević u DOB-u

Istaknuta džez, pop i soul vokalistkinja Irena Blagojević nastupiće 30. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u okviru obeležavanja Svetskog dana džeza.

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila i to kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudimaDom omladine Beograda i Beogradski džez festival od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata čija misija je popularizacija ove vrste muzike i pogleda na svet kod najšire publike.

Irena Blagojević nedavno je objavila je drugi album, pod nazivom Blistavi grad, u izdanju PGP-RTS-a. Rađen je u džez-pop žanru, u kojem Irena prednjači na domaćoj sceni, nametnuvši se kao zreo vokalista, specifičnog i prepoznatljivog stila, ali i kompozitor, aranžer i tekstopisac. U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, donosi devet pesama koje će rado slušati ne samo ljubitelji džeza, već i šira publika. Osim Irene (autor i tekstopisac za većinu numera, aranžmani), na stvaranju Blistavog grada su radili i kompozitor Lazar Avramović, tekstopisac Dejan Ivanović, kao i Aleksandar Bahun, Ivan Aleksijević i Nebojša Zulfikarpašić (aranžmani). Album je sniman u Studiju 6 RTS-a, snimatelj je Miki Todorović.

Cena ulaznica za ovaj koncert je 400 dinara, a možete ih nabaviti putem prodajne mreže Eventim.

Irena-Blagojevic