Humanitarni koncert za Snežanu Kaurin večeras u Festu

Beogradski blues/rock sastav The Bite, beogradski all girl death metal bend Nemesis, pančevački dragstor pank sastav Raskid13 i beogradski rokenrol sastav Zoo’s nastupiće večeras, 25. januara, u klubu Fest u Zemunu na humanitarnom koncertu za Snežanu Kaurin.

Snežana Kaurin je živela u Zemunu u ulici Filipa Višnjića sa majkom i dve ćerke, Janjom i Marijom. Snežina starija ćerka Janja je ometena u razvoju. Bila je staratelj svom bivšem mužu, koji je psihički oboleo, i koji je potpisao punomoć Janji da sa svojom pratnjom može da živi u njegovoj kući na Konjarniku a za koje su socijalni radnici nedavno rekli da nije više validno jer je overeno u psihijatrijskoj bolnici u zatvoru.
Sneža se razbolela, kukovi su joj stradali i pala je u krevet skoro nepokretna, a njena majka je zajedno sa ometenom Janjom izbacila iz stana u stan u podrumu. Snežinu mlađu ćerku je zadržala uz sebe i zabranila da viđa majku i sestru. Kako nisu imale nikakva primanja, računi su se gomilali i ostajali neplaćeni. Jedini prihod koji imaju su Janjini honorari od učestvovanja na snimanju emisija koje traje po 10 do 15 sati za koja je dobijala 1000 dinara i Snežini obilasci bolesne bake jednom nedeljno. Da bi sprečila dalje gomilanje računa, Snežanina majka je nju i Janju odjavila sa adrese na koju su prijavljene i rekla im da se isele iz podruma. To je napravilo dugi niz dodatnih problema što se tiče zdravstvenog osiguranja ubuduće, a koje je neophodno zbog operacije na koju Sneža čeka već 5 godina.
Jedan od takođe velikih problema koji su je zadesili je i greska zdravstvenog radnika koji je umesto trenutne adrese ubelezio staru adresu i na taj način je propustila operaciju koja bi je vratila na noge i na posao…
Pored novca koji im je potreban za osnovne stvari, Snežani je takođe i potrebna pumpica jer je astmatičar, kao i lekovi koji joj pomažu da se koliko toliko kreće. Sada žive u kuci na Konjarniku u koju su ušle samovoljno i nepropisno i postoji bojazan da ih izbace i odatle jer Sneža više nije staratelj nad bivšim mužem, nego drzava, a punomoć koju je on potpisao smatraju nevalidnom. U kući nemaju ništa sem jednog malog kreveta na kom obe spavaju.

Početak događaja zakazan je za 22 časa. Cena ulaznice je 300 dinara, a takođe je moguće donirati dodatan iznos ukoliko ste u mogućnosti. Podržite ovaj važan događaj!

thumbSnezanaKaurinkoncert