Humanitarni koncert za Jovanu Cvetić u Božidarcu

U petak, 16. marta, u Centru za kulturu Božidarac, biće održana humanitarna svirka za Jovanu Cvetić, na kojoj će nastupiti četiri alternativna sastava.

Ovo humanitarno veče otvoriće mladi alternativna rock grupa The Churlians u 20 časova i 30 minuta, zatim će od 21 i 20 nastupiti eksperimentalni rok sastav Vizelj, koji će u 22 časa i 10 minuta binu prepustiti grunge/rock bendu Sharks, Snakes & Planes. Na kraju, publika će imati priliku da čuje pop/rock grupu Kristalekoji će svoj pred njom zasvirati u 23 časa.

Jovana je nasmejana, druželjubiva i pozitivna osoba. Učenica je drugog razreda I Ekonomske škole, u Beogradu. Utehu pronalazi u muzici, svira gitaru i klavir i član je KUD-a Dimitrije Tucović, u kojem trenutno ne može da igra zbog zdravstvenog stanja i zbog toga joj je veoma žao. Jovana je rođena kao zdravo dete. Na kraju osmog razreda otišla je kod lekara da popuni zdravstveni list za srednju školu i tada je u krvi primećen veliki broj leukocita. U UDK Tiršova je otkriveno da boluje od hronične mijeloidne leukemije. U toku lečenja otkrivena je mutacija koja je iziskivala uvođenje novog leka, čija jedna kutija mesečno košta 4000 evra, a zbog višečlane porodice, njeni najbliži nisu u mogućnosti da lek TASIGNA priušte. Jovana se nada da bi uzimanjem ovog leka mogla da izbegne transplantaciju koštane srži.

Ulaznice možete nabaviti na ulazu po ceni od 300 dinara, a na samom ulazu, sa strane, će se nalaziti kutija za dodatni prilog.

dsc_4236