Hip hop legende ONYX kompletirali program Pančevo Wrong Fest-a!

Organizatori pančevačkog izdanja Wrong Fest-a sa ponosom objavljuju trećeg i poslednjeg hedlajnera, hip hop velikane – ONYX! Takođe je najavljen besplatan parking sva tri dana festivala, besplatan kamp, a poznata je i kompletna satnica događaja!

Držeći se tradicije Wrong iznenađenja, ekipa iza Pančevo Wrong Fest-a dodala je hip hop legende ONYX
na treći dan festivala, 21. juna. Kompletiranjem programa, line-up u nedelju postaje jedan od najtvrđih na svim festivalima ovog leta. Ovim se ostvaruje san većine hip hop fanova – prilika videti Delinquent Habits i ONYX na istoj bini!

1993. godine, najluđi sinovi Queens-a, ONYX, već su bili zauzeti otimanjem plena u zlatnoj eri hip hopa i sa njim se uspinjali do vrha, povezujući termin hardcore u svom najmračnijem obliku sa hip hopom na svom uticajnom, platinastom debi albumu Bacdafucup. Svojim moćnim delivery-em, ONYX su u boom bap uneli gangsta, metalu dali street cred, i izložili sličnosti hip hop i punk rock kultura široj publici pod vođstvom svog mentora i producenta, pokojnog arhitekte hip hopa Jam Master Jay-a.

Festival će u petak, 19. jula, otvoriti popularni pančevački sastav i jedni od organizatora ovog festivala, Iskaz, u 20 časova na Right Stage-u. Za njima slede britanski pankeri The Virginmarys u 21 čas, a zatim Superhiks u 22 časa. Za kraj ovog dana, Right Stage zatvaraju Dope D.O.D, holandska alternative hip hop senzacija, koji će na scenu izaći u 23 časa i 20 minuta. Program na River Stage-u počinje tek u 23 časa i 10 minuta, nastupom grupe The Black Swells. Iza njih slede Bitipatibi u ponoć i 10 minuta i The Undeground Youth u 01 čas i 10 minuta.

Drugog dana festivala, 20. jula, program će otpočeti na Right Stage-u u 20 časova uz Dok7. Zatim u 21 čas nas binu izlaze domaći punk veterani, Ritam nereda. u 22 časa i 10 minuta izlazi australijski hardcore sastav Deez Nuts. Nastup hedlajnera, čuvenih Dog Eat Dog, zakazan je za 23 časa i 20 minuta. U međuvremenu, binu na River Stage-u posetiće Tus Nua u 23 časa i 10 minuta, Rolo Tomassi u ponoć i 10 minuta. Festivalski dan zatvaraju na ovoj bini God is an Astronaut, post rock bend koji nam dolazi iz Irske i koji će na binu izaći u 1 sat posle ponoći i 10 minuta.

Poslednji dan festivala, nedelja, 21. jun, možda najatraktivniji posvećenim hip hop fanovima, započinje na Right Stage-u u 20 časova nastupom Mikrija i Bvane, domaćih hip hop veterana. Za njima, u 21 čas i 10 minuta, nastupa Smoke Mardeljano. U 22 časa i 20 minuta, na binu će izaći čuvena latin hip hop grupa, Delinquent Habits. Za kraj, nastup grupe ONYX zakazan je za 23 časa i 30 minuta. U nedelju neće biti nastupa na River Stage-u, ali zato na Museum Stage-u možemo očekivati nastup jazz grupe Eyot u 22 časa.

66227448_2802030243158971_1333008710234013696_n