Hip-hop festival na Exitu uz Skeptu, IAMDDB, Desiignera i preko 70 izvođača!

Nakon niza udarnih gitarskih bendova i najvećih zvezda elektronske muzike, EXIT će ovog leta okupiti i najveće hip-hop pleme uz dovoljno imena da proglase festival ovog muzičkog žanra na tvrđavi od 4. do 7. jula!

Ovu postavu predvodiće britanski kralj rima, reper i aktivista Skepta, jedini mc koji je londonski zvuk ulice uspeo da popularizuje u Americi. Sa britanskog ostrva stiže i fenomenalna Iamddb, koju je i moćni BBC pozicionirao na listu izvođača čiji je zvuk obeležio prethodnu godinu. Za veliko nedeljno finale na glavnoj bini pobrinuće se uživo besprekorni Desiigner, tvorac najzaraznije hip-hop pesme u ovoj deceniji Panda, koja je dospela na sam vrh američke top liste.

I ove godine, u duhu svog imena, sve žanrove pomešaće kultna Addiko Fusion bina, a na nju stižu balkanska rap kraljica Sajsi MC i neponovljivi reperski trio Bad Copy. Svojevrsni hip-hop festival u festivalu kroz sve četiri noći Exita proširiće i Cockta Beats bina, nova obavezna destinacija za sve rap fanove koja će od ove godine imati imati samo izvođače iz ovog žanra! Njenu udarnu postavu predvode trenutno najveće regionalne hip-hop zvezde Vojko V i Krešo Bengalka, te popularni regionalni sastavi Atlas Erotika, Bekfleš, Buntai, Hazze, High5, I.N.D.I.G.O, Krankšvester i 30Zona, ali i novi talenti Klinac i Elon, čija je zvezdana karijera više nego izvesna.

Ultimativni geng na tvrđavi okupiće i najpopularniji DJ kolektivi i majstori za miks pultom kao što su Vatra, Cake Boys, FAM, Irie Scratch & Shorty P, Bajko Felix, DJ Laki & DJ Rokam, Palace, Traples, Luka Brasi, PLYZ, New Wave, In Da Klub, Trepaj Ii Krepaj, Vaske, Yung Rosh, Zimski i Lil Yung.

Hip hop@EXIT