Hardfaced, Blankfile i Violent Chapter na događaju MTA 2018 Final Show u Elektropioniru

Svojevrsno finale ovogodišnjeg programa beogradske promoterske kuće MTA Promotion, znane po organizaciji mnogobrojnih hardcore koncerata, zaokružiće zajednički nastup tri hardcore sastava u beogradskom klubu Elektropionir, u subotu, 8. decembra.

Te večeri nastupiće grupa Hardfaced, koja dolazi iz Ohrida, te dva lokalna, veoma značajna hc sastava, Blankfile i Violent Chapter.

Hardfaced je bend sa obala Ohridskog jezera, uveliko poznat ovdašnjim alternativnim krugovima. Jedan od najbitnijih bendova tamošnje underground scene. Svakako najaktivniji. Predvođeni neumornim Dimetom, koji je pored frontmena, i buker/promoter evropskog ranga i iskustva, ovaj bend je izgradio ozbiljnu poziciju na hardkor metal mapi Evrope. Ujedno su i organizatori najvećeg hard n’ heavy festivala u Makedoniji pod imenom Vostanie, koji broji svoju četvrtu reprizu.

Blankfile je beogradski metalkor sastav, koji ove godine broji deset godina rada na ovdašnjoj sceni. Bend je samo za poslednjih par meseci izbacio dva potpuno nova video singla, nagovestivši nove momente u svojoj muzici i pristupu. Dele bukersku muku sa Hardfaced, pa ako i postojite, a nekom ludošću niste čuli ovaj bend, onda ste vrlo verovatno bili već na nekom koncertu koji su organizovali. Evo prilike da ispravite i ovo prvo.

Violent Chapter su  savremenici i muzička braća prethodna dva, a sa posebno značajnim tragom na srpskoj underground sceni. Oni su uspeli spojiti pravu meru metala i hardkora, kako u svojoj muzici, tako i ispred bine na svojim koncertima. I grabe još više, organizovajući već treću godinu zaredom Decaying With the Boys godišnji koncert, na kom okupljaju ozbiljna imena regionalne hard n’ heavy scene.

Početak događaja zakazan je za 20 časova, a cena ulaznice iznosi 500 dinara i možete je nabaviti na ulazu u klub.

DSC_1774-Copy