GusGus i Karpov not Kasparov u Hangaru

Nordijski dvojac GusGus ponovo će se naći pred beogradskom publikom posle deset godina, u petak, 8. decembra, u Hangaru kod luke Beograd, a na bini će im se pridružiti eksperimentalni duo Karpov Not Kasparov iz Bukurešta, kao i domaći Chorbika i MKDSL.

GusGus su poznati po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj s drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su sa mnogim velikanima elektro i pop scene, poput Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros, kao i sa legendarnim Ian Brownom, na pesmi Desire. Bend je nastao 1995. godine na Islandu kao umetnički kolektiv. Tokom više od 20 godina karijere izdao je devet studijskih albuma, a poznat je po hitovima David, Arabian Horse, Over, Obnoxiously sexua i drugim. Album pod nazivom Lies Are More Flexible biće objavljen uskoro, a beogradska publika će među prvima imati priliku da uživo čuje nove pesme.

Karpov not Kasparov, rumunski duo kojeg nazvaju istočnjačkim GusGusom, svoje muzičko stvaranje bazira na principu pravila i strategije šahovske igre. Njihov nastup u formi eksperimentalnog livea, koji prožimaju orijentalni tonovi, čini ih veoma interesantnim sastavom.

Ulaznice možete da nabavite putem prodajnih mreža Eventim i GigsTix.

gusgus1