Goblini, Iskaz i Hurleur u KST-u

U petak, 21. septembra, prostorije beogradskog KST-a ispuniće zvuci bendova Goblini, Iskaz i Hurleur.

Kultni pank rok bend Goblini počeo je sa radom davne 1992. godine u Šapcu. Za sobom imaju pet studijskih albuma i ozbiljno veliki broj održanih koncerata. Biće ovo još jedan u nizu tradicionalnih beogradskih koncerata Goblina u septembru, a na repertoaru će se naći njihove uveliko poznate numere.

Iskaz je pančevački hip hop/fank/hardkor sastav sa desetogodišnjim stažom koji iza sebe ima četiri studijska albuma i veliki broj festivalskih i klupskih nastupa u Srbiji i regionu. Poznati su po svojoj energičnosti, autentičnosti i po saradnji sa mnogim alternativnim izvođačima sa naših prostora. Mešavina hip-hopa, fanka, hard-kora i drugih muzičkih pravaca i socijalno-psihološki angažovani tekstovi kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje i stavovi čoveka kao jedinke manifestovali su se kao savršen spoj jer su njime doprli do mnogobrojne publike, koja je često dodatni član na njihovim nastupima.

Hurleur je energični pank rok četverac, oformljen u Negotinu, 2012. godine. Trenutno je grupa stacionirana u Beogradu. Reč je o veoma mladim ljudima koji mogu da se pohvale pozamašnim koncertnim iskustvima, a kao najznačajna iz korpusa istih možemo istaći nastupe na Belgrade Beer Fest-u, Exit festivalu, Arsenal-u, Zaječarskoj Gitarijadi, Hills Up festivalu, kao i velikim brojem klupskih koncerata i svirki. Sastav je realizovao i nekoliko zapaženih nastupa u Bugarskoj, nakon kojih je i tamo stekao izvestan broj simpatizera. U petak ćete moći da čujete njihove autorske pesme kao što su Mortalite, Porno filmovi, Blatnjavi sokak, kao i numeru koja je nedavno ekranizovana, Sam. Mogu da kažem da nam je ova svirka posebno bitna i draga jer su nam upravo Goblini bili jedan od bendova na koje smo se ugledali kad smo prvi put uzimali gitare u ruke. Upravo njihov poziv da budemo podrška na ovom koncertu nam zaista mnogo znači jer je ujedno i oblik potvrde da to što radimo ima smisla i herca. I da dodam da će ovaj koncert svakako biti za pamćenje i prepričavanje. To možemo da obećamo, poručuje Nikola Petrović, gitarista i vokal benda.

Ulaznice možete nabaviti na blagajni KST-a od srede do subote u periodu od 23 časa do 03 časa narednog dana. U prvom krugu cena ulaznice iznosi 600 dinara, u drugom će iznositi 700 dinara, dok će u trećem krugu cena ulaznice iznositi 800 dinara. Na ulazu će cena biti nešto veća. Uskoro sledi više informacija o ostalim prodajnim mestima.

IMG_1592