Galija prekosutra u beogradskom Sava centru, sledeće nedelje u Nišu

Domaći rok sastav Galija održaće koncerte 9. novembra u beogradskom Sava centru i 16. novembra u hali Čair u Nišu, gde će promovisati svoj novi album U raju iznad oblaka.
Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma U raju iznad oblaka. Biće, naravno, mnogo velikih hitova Galije, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo svirali. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo, najavljuje frontmen benda, Nenad Milosavljević.
Grupa  Galija, koja se na prostoru bivše Jugoslavije proslavila klasicima kakvi su Još uvek sanjam, Gospi, Burna pijana noć, Stare trube, Digni ruku, Dodirni me, četrdeset godina dugu diskografsku karijeru nastavila je ovog proleća CD-om U raju iznad oblaka, albumom koji kroz savremenu produkciju vraća grupu njenom starom progresivnom zvuku. Posle optimistične Nešto me goni i naslovne U raju iznad oblaka, Galija se odlučila da sa novog albuma treći singl bude Kad bi ti otišla iz ovog grada, za koju je Milosavljević napisao muziku, na stihove pesnika Matije Bećkovića.
Mislim da je danas važno obraćati se velikim pesnicima, a Bećković je gromada kao pisac i kao ličnost. Našao sam snimak gde Matija govori svoju pesmu, pa sam zamislio kako bi to izgledalo muzički. Dosta dobro recituje, to je ozbiljan bluz. Ali nisam hteo da odmah idemo u taj format, već smo sa Kad bi ti otišla iz ovog grada zvučno zaplovili kroz neke druge vode, objašnjava Milosavljević.
Početak oba koncerta zakazan je za 20 časova i 30 minuta. Ulaznice za beogradski nastup možete nabaviti na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim, a za koncert u Nišu samo preko Eventim-a.
IMG_7899-(Copy)