Galija i Osvajači večeras besplatno u Kragujevcu

Legendarne rok grupe Galija i Osvajači održaće 20. juna besplatan koncert u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, koji će biti održan uz podršku Grada Kragujevca i Arsenal Festa, a početak je zakazan za 20 časova.

Koncert će biti održan povodom dva veka od proglašenja Kragujevca za prestonicu Srbije (1818-1841), i kao uvod u Arsenal Fest na kome 21, 22. i 23. juna u istom prostoru nastupaju Editors, The KillsMorcheeba, Enter Shikari i brojni drugi.

Na Arsenalovom Main Stage-u u Kneževom arsenalu u sredu od 21 čas i 45 minuta nastupa Galija, jedna od najistaknutijih grupa domaćeg rokenrola, koja iza sebe ima 40 godina dugu fascinantnu diskografsku karijeru, prepunu hitova i istinskih klasika kakvi su Gospi, Decimen, Burna pijana noć, Još uvek sanjam, Skadarska, Trube, Da me nisi, i tako dalje. Galija je nedavno objavila novi album U raju iznad oblaka.

Hard rok sastav Osvajači istaknuto mesto na domaćoj sceni zauzeli su albumima Krv i led, Sam i Vrelina. zaključno sa aktuelnim Sad je na mene red, odnosno nezaboravnim hitovima Možda nebo zna, S kim čekaš dan, Maska, Samo ti, Minut ćutanja. Status prvorazredne koncertne atrakcije ponovo će pokazati od 23 časa i 30 minuta.

Grafički dizajner Goran Dimić predstaviće se 20. juna izložbom 12 plakata 12 bendova u Domu omladine Kragujevca, s početkom od 19 časova.

Galija foto Ivan Grlic_preview